Komen kijken hoe kaas gemaakt wordt is heel leuk, maar zelf kaas maken is nog veel leuker!
Samen met de boerin gaat u op de ambachtelijke wijze kaasmaken zoals ze dat vroeger ook deden. U maakt u eigen babykaasje dat u later mee naar huis mag nemen om nog verder te laten rijpen en dan lekker op te eten. Voordat het kaasje mee naar huis kan moet het een tijdje onder de kaaspers.
Tijdens dat proces heeft u de mogelijkheid om de boerderij te bezichtigen. U ziet dan de koeien en kalfjes die u ook mag aaien, de grote kaasmakerij en in de Boerderij winkel kunt u de kazen proeven. Of u rust eerst even lekker uit op ons terras met een glas boerenkarnemelk en een broodje kaas. Want van deze inspanningen krijgt u natuurlijk wel zin in iets lekkers. Na één uur persen is het kaasje klaar en kunt u het mee naar huis nemen. We geven u nog wat tips mee,en wat spulletjes om het kaasje goed te verzorgen. En dan …… een poosje wachten voordat u uw eigen babykaasje mag gaan nuttigen!
Kaasboerderij De Ruurhoeve